Jezelf razendsnel ontwikkelen? Dat kan bij IT RBLS

“Je wordt hier in het diepe gegooid en je mag leren van je fouten”

Arthur Janssen werkt amper vier maanden bij IT RBLS en heeft nu al vier Power Platform-certificaten opzak. Een ongekende prestatie waar hij en zijn collega-rebels achteraf best verbaasd over zijn. Daarnaast kreeg hij direct de lead in een enorm interessant project. Kortom, Arthur heeft bepaald niet stilgezeten en hij is nog heel wat van plan. 

Uitdaging

Verschillende sectoren

Continue ontwikkeling van de technologie

Eerste project

Daan Theeuwes Centrum

Revalidate App

Technology

Hoe ben je bij IT RBLS terecht gekomen? 

“Ik ben in januari afgestudeerd als bedrijfskundige aan de HAN in Nijmegen. Met Arthur Beverloo, die ik al vanaf mijn jeugd ken, raakte ik aan de praat over het vinden van een baan. Hij vroeg: waarom kom je niet een keer koffie drinken? Van het een kwam het ander en twee weken later had ik een baan.” 

Waarom koos je voor IT RBLS? 

“Vooral de mogelijkheden om je te ontwikkelen, spraken me direct aan.Je krijgt heel veel verantwoordelijkheid, je kunt jezelf goed ontwikkelen en je krijgt veel ondersteuning in de vorm van een buddy: een ervaren medewerker met wie je veel kunt sparren. Mijn buddy Jan Luijten is een ervaren IT’er. Eens in de twee weken plannen we een uur om wat zaken te bespreken. Wie ben ik als persoon en hoe ga ik mezelf profileren als ik bij klanten kom. Hoe stel ik me op, hoe zorg ik dat ik iedereen aan boord krijg, hoe houd ik de stakeholders in het project? Je leert zo heel veelover jezelf.” 

Je hebt in vier maanden tijd vier certificaten gehaald, welke zijn dat? 

“Als eerste Power Platform Fundamentals, daarna App Maker, Functional Consultant en Data Analyst Associate. De vijfde wordt Power Platform Developer. Dat is wel wat technischer dan wat ik eerder heb gedaan. Nu begint er echt codeer werk bij te komen en dat is toch iets ingewikkelder aangezien ik geen echte codeer-achtergrond heb.” 

Was het een vooropgezet plan, zo snel die certificaten halen? 

“Ik denk dat niemand het had verwacht, ik zelf ook niet. Toen ik hier binnen kwam, besloot ik iedere dag een half uur te studeren om mijn kennis op te krikken. Als je dan ook nog veertig uur per week met de stof aan het werk bent, kan het ineens heel snel gaan. Toen ik er één had, dacht ik: dan kan een tweede ook wel en zo ging het verder. Nu heb ik de vierde en ondertussen ben ik bezig met studeren voor de vijfde. Het werk wordt nu wel wat drukker, dus heb ik iets minder tijd. “ 

”Je krijgt vanuit IT RBLS uren om in je studie te stoppen, maar ik doe het vaak als ik thuiskom. Lekker op de bank even wat lezen zonder dat je gestoord wordt. Iedereen doet dat op zijn eigen manier en dit bevalt mij het best.” 

Zijn er nog andere manieren om kennis te delen? 

“Zeker! We hebben eens in de twee weken een kennissessie. Eén van de Rebels kan dan een interessant project of onderwerp aandragen om daar uitgebreid over te vertellen. Dan nemen we een half uur of drie kwartier om even bij te praten. We praten het hele team bij om de kennis op Power Platform-gebied up-to-date te houden en om te zorgen dat collega’s werk over kunnen dragen. Ik heb zelf ook één van die sessies mogen doen over mijn eerste project.” 

Wat was je eerste project? 

“We hebben een app voor het Daan Theeuwes Centrum gebouwd waarbij eindgebruikers de roosters, doelen en een persoonlijk dagboek kunnen inzien. Met een aantal Rebels en de opdrachtgever hebben we die app binnen twee maanden gerealiseerd. Het mooie is dat ik hierin de lead kreeg vanuit de organisatie, ondanks dat ik nog maar net werkzaam was.” 

”Het was heel bijzonder dat ik het vertrouwen kreeg. Dat je de leiding hebt in een project betekent hier echt niet dat je alles alleen moet doen. Je kunt iedereen op kantoor aanspreken, iedereen helpt je.” 

pdf