Werken en studeren? Dat kan bij IT RBLS

"Ik kan niet wachten om aan mijn eerste eigen project te beginnen!"

In januari 2022 begon Eva van Veen als Power Platform Consultant bij IT RBLS. Hoe kijkt ze terug op haar eerste maand? En hoe combineert ze haar baan met een pittige master?

Uitdaging

Eerste project

Technology

No items found.

Wie is Eva van Veen?

"Ik ben 21 jaar en kom oorspronkelijk uit Alphen aan den Rijn maar sinds twee jaar woonachtig in De Bilt. Naast dat ik een fanatieke vakantieganger ben, kun je mij na werk in de sportschool vinden. In juni 2021 ben ik afgestudeerd in Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben toen blijven hangen bij het bedrijf waar ik mijn afstudeerstage heb gedaan in de detacheringswereld. Op een gegeven moment kwam ik in contact met IT RBLS via een oud-studiegenoot. Daar werd ik zo enthousiast van dat ik ben geswitcht."

"Ik kan niet wachten om aan mijn eerste eigen project te beginnen!"

Wat maakt je zo enthousiast?

"De open cultuur die er bij IT RBLS is spreekt mij erg aan, omdat ik dan mijn energie en creativiteit kwijt kan en niet in standaard hokjes geduwd wordt. Je krijgt echt de vrijheid om te doen wat jij het leukst vindt. "Het inzetten van tooling om processen te optimaliseren, sluit daarnaast heel goed aan bij mijn studie. Mijn handen jeukten ook om het Power Platform onder de knie te krijgen. Ik had er nog geen ervaring mee, maar ik zag direct hoe krachtig het is en begon me af te vragen waarom ze het op andere plekken waar ik heb gewerkt niet gebruikten.

Zelf heb ik altijd interesse gehad in techniek, vandaar ook mijn keuze voor de studie Technische Bedrijfskunde. Het instapniveau van de techniek is gelukkig best laagdrempelig. Ook als je niet heel veel kennis hebt van de techniek, kun je er vrij vlot mee aan de slag.

Ik werk drie dagen omdat ik nog bezig ben met mijn pre-master. Daardoor gaat het niet zo snel als wanneer ik fulltime zou werken, maar ik merk nu al dat ik steeds meer kan bijdragen in de opdrachten. Binnenkort start ik met een mijn eerste eigen project samen met Arthur. Ik kan niet wachten om daaraan te beginnen."

Aan welke projecten heb je in de eerste maand gewerkt?

"We gaan onze aanpak en positionering wat meer stroomlijnen. Zo zorgen we dat iedere consultant de dingen op dezelfde manier doet. Dat maakt het ook voor de klant duidelijker. We hebben ook tooling ontwikkeld om bijvoorbeeld een intake bij een klant mee af te nemen zodat we weten welke onderdelen we moeten behandelen en geen informatie vergeten. Ik heb me nog geen dag verveeld." Dit sluit goed aan bij de missie van het bedrijf: "Unbore your business".

Drie dagen werken én een master, dat is pittig!

"Soms wel, ja! Ik moet in de avonduren nog het nodige doen om het bij te houden, maar op zich is de combinatie goed te doen. Wat fijn is, is dat IT RBLS heel flexibel is. Ik heb over twee weken tentamens, dan kan ik twee dagen werken en een andere week vierdagen."

"Ik doe nu de pre-master Bedrijfskunde en daarna ga ik Strategic Management doen. Die master is wel fulltime. Dan wil ik wel hier blijven werken, maar dan wat minder en misschien mijn studie uitsmeren over twee jaar in plaats van één. Ik zie het niet zitten om volledig te stoppen met werken."

Wat is het leukste tot nu toe?

"Eind december hadden we een bedrijfsuitje in Amsterdam. We hebben daar lekker gegeten en VR-games gespeeld. Zo kreeg ik het idee dat ik veel van mijn collega's al had leren kennen voordat ik was begonnen!"

Waar kijk je het meeste naar uit?

"Naar mijn eerste klant project. Het Power Platform in de praktijk gaan gebruiken en zelf met de klant gaan zitten om ermee verder te gaan. En eind maart gaan we skiën met de hele groep, daar kijk ik zeker naar uit."

IT RBLS is onderdeel van de 90North-groep. Heb je ook te maken met andere bedrijven die daaronder vallen?

"Zeker! Op zakelijk gebied kunnen we heel veel voor elkaar betekenen. Bauhaus ArtITech heeft bijvoorbeeld al veel klanten en zij kunnen ons makkelijk onder de aandacht brengen. Daarnaast zit er veel kennis en ervaring in de groep waar wij gebruik van maken. Verder lunchen we samen en gaan we dus samen skiën. Het is leuk om elkaar ook informeel te ontmoeten."

Bij een startup werken mensen hard en ze verwachten dat van anderen? Hoe ervaar jij dat?

"Er wordt hard gewerkt, maar ik vind dat zelf wel fijn. Ik ben niet zo van de cultuur van 'ik doe wat ik moet doen en niet meer dan dat.' Ik vind het super leuk om te zien hoe iedereen dingen naar zicht toe trekt en zich dingen eigen maakt. Ik vind het ook fijn dat daar gelegenheid voor is waar dat in grote, meer volwassen bedrijven misschien minder is. Hard werken, jazeker, maar daardoor krijg je ook veel meer kansen."

Tot slot: welke uitspraak zegt alles over jou?

"Even denken... toch wel take the risk or lose the chance. Ik zat bij mijn vorige baan echt wel goed, dus ik heb echt getwijfeld om te switchen. Uiteindelijk dacht ik: niet bang zijn, gewoon doen. Dat zegt wel wat over mij denk ik."

pdf