Real1ze

IT RBLS doorontwikkelde de Robot van Real1ze om zo brieven uit te kunnen lezen met behulp van Artificial Intelligence (AI). De Robot herkent de brieven uit de overheids mailbox, stuurt ze door naar de juiste persoon en vult een database door data uit te lezen met behulp van AI. Zo heeft iedere consultant direct de juiste informatie beschikbaar in zijn mailbox en kan de Office Manager haar tijd slimmer gebruiken. 

Uitdaging

Veel handmatig werk bij verwerking van correspondentie

Verbetering

Minder werk en minder kans op fouten

Database met alle relevante gegevens

Technology

Real1ze is een bureau dat helpt met het aanvragen van financieringen en subsidies. Ondernemers die een baanbrekende innovatie willen realiseren, kunnen terecht bij Real1ze. Het doorsturen en verwerken van informatie uit overheidscorrespondentie nam veel tijd in beslag. Daarom ontwikkelde Real1ze zelf ‘de Robot’, die IT RBLS later heeft door ontwikkeld. Als men een risicovolle, technologische innovatie wil ontwikkelen, is geregeld financiële steun nodig om dit te realiseren. Er kan dan aanspraak worden gemaakt op verschillende financiële regelingen en subsidies. Real1ze, gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, helpt Nederlandse ondernemers met het financieren van dit soort innovaties door het opvolgen van (internationale) regelingen en het toekennen van innovatiesubsidies. 

WBSO 

Een essentiële regeling waarmee de overheid bedrijven stimuleert om te investeren in technische, risicovolle R&D-trajecten is de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Alle aanvragen hiervoor gaan naar de overheidsinstantie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). “Een collega die de aanvraag doet, krijgt een reactie van de RVO. Iemand moest checken welke consultant bij de betreffende klanten hoort en die collega een mail met de brief als bijlage sturen.” vertelt Rianne Nijssen, Office Manager bij Real1ze. “Aangezien wij continu met innovatie bezig zijn, zijn we gaan kijken hoe we onze processen konden innoveren. ”ze het over hebben. De samenwerking smaakt wat mij betreft absoluut naar meer.” 

Mails van de Robot 

“IT RBLS is een leuke, jonge club van hele enthousiaste mensen.” vindt Rianne Nijssen. “Ze begrepen precies wat wij wilden en hebben de Robot snel verbeterd. Mocht een keer iets niet helemaal goed werken, dan bel ik ze, waarna ze het meteen oppakken.” Iedereen in de organisatie kent de Robot inmiddels en is gewend om mails vanuit het systeem te ontvangen. De Office Manager kan nu meer tijd besteden aan andere werkzaamheden. “Als de Robot straks gaat helpen bij het facturatieproces, scheelt dat ook weer tijd. Ik zal altijd een controle uitvoeren, maar een aantal handelingen hoef ik niet meer te doen.” 

Gegevens uit brieven ophalen 

Real1ze is zelf gestart met de ontwikkeling van, destijds, ‘RoboPaul’. “Florine van IT RBLS heeft tijdens haar studie bij Real1ze gewerkt. Zo zijn we in contact gekomen met IT RBLS. Een logische keuze, omdat zij hierin een flinke expertise hebben.” Twee Power Platform consultants zijn verder gaan bouwen aan de oplossing die binnen Real1ze daarna bekend stond als ‘RoboFlo’. En nu ‘de Robot’ heet. Deze robot haalt de juiste gegevens uit de brief en zet die in een database met de juiste consultant binnen Real1ze. “Ondertussen leest de Robot ook informatie uit de brieven. Deze informatie gaan we verwerken in ons CRM-systeem, zodat we straks nog meer kunnen automatiseren. Bijvoorbeeld het aantal uren dat is toegekend als een toekenning binnenkomt, het uurtarief, het uiteindelijke voordeel, enzovoort.” Dit zorgt niet alleen voor minder handmatig werk, ook de kans op fouten neemt af. “We hebben IT RBLS ook gevraagd te helpen om de verwerking van andere mails te automatiseren. Bijvoorbeeld om te monitoren dat aanvragen op tijd worden ingediend.” 

Klant review

download case

Bekijk andere unbored cases

Meer cases

Lees
meer!

IT RBLS stroomlijnt aanvraag IT-budgetten met gebruik van het Microsoft Power Platform

Lees meer
Lees
meer!

IT RBLS stroomlijnt aanvraag IT-budgetten met gebruik van het Microsoft Power Platform

Maakindustrie
IT
Lees
meer!

Dankzij de Power App van IT RBLS kan Wij Testen Op Corona consistente audits uitvoeren in haar teststraten

Lees meer
Lees
meer!

Dankzij de Power App van IT RBLS kan Wij Testen Op Corona consistente audits uitvoeren in haar teststraten

Healthcare
Overheid en non-profit
Lees
meer!

Van zeven administraties naar één gestroomlijnd proces

Lees meer
Lees
meer!

Van zeven administraties naar één gestroomlijnd proces

Zakelijke dienstverlening
Lees
meer!

Medux ontlast haar support desk met behulp van Power Virtual Agents Lookie, Onno en Sharon

Lees meer
Lees
meer!

Medux ontlast haar support desk met behulp van Power Virtual Agents Lookie, Onno en Sharon

Healthcare
Retail en logistiek